Καλαθοσφαίριση Κοριτσιών

Το μπάσκετ είναι το πιο δημοφιλές ομαδικό άθλημα στη χώρα μας. Κορίτσια ηλικίας επτά ετών μπορούν να γράφουν έτσι ώστε να μάθουν τις βασικές δεξιότητες του αθλήματος.

Τα οφέλη που έχουν με τη συμμετοχή των κοριτσιών στο μπάσκετ είναι πολλά. Αρχικά  βελτιώνει την φυσική τους κατάσταση και θωρακίζει την υγεία τους. Το μπάσκετ μπορεί να παιχτεί και σε εσωτερικό χώρο, και μπορεί να κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα και σε κίνηση ακόμη και τις μέρες που έχει κακοκαιρία, μακριά από πολύωρη ενασχόληση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές/παιχνίδια και τηλεόραση.

Τα κορίτσια μαθαίνουν να συνεργάζονται για την επίτευξη κάποιου κοινού στόχου. Αυτό σημαίνει τοποθέτηση του “εγώ” τους κάτω από το “εμείς” που σημαίνει ομαδικό πνεύμα, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα και η ομάδα επιτυγχάνει τους στόχους της. Μέσα από το παιχνίδι τα κορίτσια κοινωνικοποιούνται.

Το μπάσκετ ως άθλημα τείνει να καλλιεργεί βαθύτερες φιλίες μεταξύ των παικτριών, επειδή αρχίζουν να αναπτύσσουν ένα επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ τους στο γήπεδο. Εξαιρετικής σημασίας αποτελεί και η υιοθέτηση και υπακοή στους κανονισμούς. Τα κορίτσια μέσω του μπάσκετ μαθαίνουν να πειθαρχούν σε αρχές της ομάδας και να σέβονται τους κανόνες του παιχνιδιού, κάτι που θα τα βοηθήσει στην υπόλοιπη ζωή τους.

Παράλληλα αθλούμενες σε μια ομάδα, απαιτείται οι παίκτριες να ακολουθούν τις ώρες των προπονήσεων. Αυτό σημαίνει ότι  τα κορίτσια μαθαίνουν να έχουν πρόγραμμα και να διαχειρίζονται τον χρόνο τους κατάλληλα, μαθαίνουν πότε πρέπει να φάνε, να διαβάσουν, να κοιμηθούν, ώστε να πάνε στην προπόνηση έγκαιρα και να μπορούν να έχουν τη μέγιστη απόδοση.

Γνωρίζουμε ότι το μπάσκετ αποτελεί ιδανικό τρόπο για να αποκτήσουν συνήθειες σωστής διατροφής και να μάθουν ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν, όπως επίσης και τους μηχανισμούς λειτουργίας του σώματός τους.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γονείς και προπονητές δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το μπάσκετ είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι που οφείλει να προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση και χαρά.

Consent Management Platform by Real Cookie Banner