Ρυθμική Γυμναστική

Η Ρυθμική Γυμναστική είναι γυναικείο άθλημα Ολυμπιακών αγώνων. Είναι τόσο ατομικό όσο και ομαδικό άθλημα. Οι αθλήτριες γυμνάζονται συνδυάζοντας ειδικές τεχνικές γυμναστικής με την μουσική.

Συνεπώς, συνυπάρχουν η γυμναστική με τον χορό, προσφέροντας στα παιδιά άριστο μυοσκελετικό σύστημα, εξαιρετική τεχνική κι ευλυγισία, αντοχή και ισορροπία, που προκαλούν ευεξία, ψυχική ανάταση και σωματική τελειότητα.

Οι αθλήτριες μας αρχίζουν να προπονούνται από μικρές, έτσι ώστε το σώμα τους να αποκτήσει την ευλυγισία, τη δύναμη, την αντοχή, την ταχύτητα και τον απόλυτο μουσικό συντονισμό.

Επιπρόσθετα χρειάζεται λεπτότητα σε κάθε κίνηση, χάρη και ρυθμό.

Η καλλιτεχνική έκφραση, οι χορευτικές κινήσεις και ο παράγοντας της δυσκολίας των ασκήσεων αποτελούν τις κύριες μεταβλητές του κώδικα βαθμολογίας.

Όλα τα όργανα (μπάλα, στεφάνι, κορίνες, κορδέλα, σχοινάκι) συντονίζουν τα μέλη του σώματος της αθλήτριας μέσα από την μουσική αγωγή και το ρυθμό, με εκτινάξεις, περιστροφές, άλματα, αναπηδήσεις, χορογραφίες, εναέρια κίνηση, συμμετρικές και ασύμμετρες κινήσεις κ.α.

Το ομαδικό άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής προσφέρει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα με φιγούρες υψηλών απαιτήσεων και δίνει στα παιδιά ως παρακαταθήκη συγκινήσεις υψηλής αισθητικής, σωματικής ποιοτικής δραστηριότητας και υγείας, που θα τα ακολουθεί ως μέσω εκφραστικότητας σε όλες τις μορφές της ζωής τους.

Consent Management Platform by Real Cookie Banner